6 måneder
Fullkornsgrøt med Spelt & Frukt
Tilpasset ditt barns utvikling og næringsbehov
Når barnet er rundt 6 måneder trenger barnet en mer fyldig kost. Det er også rundt den tiden barnet kan begynne å spise mer allsidig mat inkludert glutenholdige kornsorter som hvete, rug, bygg og havre.
Smak og konsistens
Semper Fullkornsgrøt med spelt og frukt er basert på en blanding av havremel, sammalt hvete, fullkornsspeltmel og hvetemel. Dette gir barnet litt ekstra tyggemotstand og med smak av pære, banan og eple har den blitt en favoritt hos de små.
Savner ditt barn mer å tygge på?
Du kan gi grøten mer tyggemotstand og variere smaken ved å tilsette noen av disse matvarene:
- - Bananskiver
- - Revet eple
Skummetmelk, mel (havremel, sammalt hvete, fullkornsspeltmel (med hvete) 7,5%, hvetemel), fløte 9,5%, pærejuicekonsentrat 7,5%, rapsolje 7,5%, solsikkeolje 7,5%, bananflak 6%, hvetestivelse, mysepulver (fra melk), eplejuicekonsentrat 2,5%, melkeprotein, mineraler (kalsium, jern, sink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyre, B12, pantotensyre).
Produktet inneholder 27% fullkornsmel.
Oppskriften/Produktsammensetningen kan forandres, les alltid ingredienslisten på forpakning.
100 g pulver | 1 porsjon ferdig grøt av 30 g pulver | |
---|---|---|
Energi | 1944 kJ (583 kcal) | 464 kJ (139 kcal) |
Fett | 20 g | 6,0 g |
hvorav mettet fett | 4,1 g | 1,2 g |
hvorav enumettede fettsyrer | 7,4 g | 2,2 g |
hvorav flerumettede fettsyrer | 7,4 g | 2,2 g |
Karbohydrat | 55 g | 16 g |
hvorav sukkerarter* | 26 g | 7,8 g |
Kostfiber | 3,5 g | 1,1 g |
Protein | 14 g | 4,2 g |
Salt** | 0,38 g | 0,11 g |
Vitamin A | 350 µg | 105 µg |
Vitamin D | 6,5 µg | 1,9 µg |
Vitamin E | 7,0 mg | 2,1 mg |
Vitamin C | 80 mg | 24 mg |
Tiamin | 0,70 mg | 0,21 mg |
Riboflavin | 0,50 mg | 0,15 mg |
Niacin (NE) | 6,0 mg | 1,8 mg |
Vitamin B6 | 0,40 mg | 0,12 mg |
Folsyre | 45 µg | 13,5 µg |
Vitamin B12 | 1,0 µg | 0,30 µg |
Pantotensyre | 2,0 mg | 0,60 mg |
Kolin | 100 mg | 30 mg |
Natrium | 150 mg | 45 mg |
Kalium | 797 mg | 239 mg |
Klorid | 405 mg | 121 mg |
Kalsium | 600 mg | 180 mg |
Fosfor | 397 mg | 119 mg |
Magnesium | 84,3 mg | 25,3 mg |
Jern | 8,5 mg | 2,8 mg |
Sink | 4,0 mg | 1,2 mg |
Jod | 100 µg | 30 µg |
*Inneholder kun naturlige sukkerarter fra råvarene | ||
**Salt - naturlig natrium fra råvarene | ||
Til en porsjon grøt:
- Varm 1 dl vann til ca 60 °C og hell det i en skål.
- Tilsett 5 ss grøtpulver under omrøring.
- Rør til grøten har riktig konsistens. Sjekk at den har riktig temperatur og så er den klar til å spises.
Kan også tilberedes med kaldt vann.
Ca 5 ss grøt (30 g) til 1 dl vann.
For smaksporsjon: 2 1/2 ss grøtpulver + 3/4 dl vann
Tørt, mørkt og ikke over normal romtemperatur. Åpnet pose bør lukkes godt igjen og brukes innen 1 måned. Pakket i beskyttet atmosfære for å bevare kvalitet og smak.
Visste du at?
Jern er viktig...
... for å vokse, men også for barnets intellektuelle utvikling. Alle våre grøter er selvfølgelig jernberiket!
Les mer om vår grøt