8 måneder

Fullkornsgrøt med Pære og Banan

Grøt er godt for små mager

Når barnet er omkring 8 måneder er det ofte klar for en grovere kost med litt mer å tygge på. Semper barnegrøt fra 8 måneder er tilpasset barnets næringsbehov og inneholder melk. Du behøver derfor bare å tilsette kokt eller kaldt vann.

Grøten er perfekt for barn i vekst!
 

Konsistens og smak

Fullkornsgrøt med pære og banan er basert på en blanding av sammalt hvete og havremel, som gir både tenner og mage noe å jobbe med.
 

Fordelen ved Sempers grøt i forhold til de hjemmelagede grøter er bl.a., at de er tilpasset barnets jernbehov og derfor beriket med bl.a. jern.
 

Du kan selvfølgelig tilpasse grøten sånn at barnet får mer å tygge på ved f.eks. å tilsette:

  • - Revet kokos
  • - Stykker av banan, eple eller melon

Skummetmelk, sammalt hvetehavremel, fløte 9,5%,hvetemel, pærejuicekonsentrat 8,5%, mysepulver  (fra melk), rapsolje 7,5%, solsikkeolje 7,5%, bananflak 6%, melkeprotein, mineraler (kalsium, jern, sink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyre, B12, pantotensyre). Produkt inneholder 31% fullkornsmel.

Oppskriften/Produktsammensetningen kan forandres, les alltid  ingredienslisten på forpakning.

100 g pulver1 porsjon ferdig grøt av 30 g pulver
Energi1950 kJ (460 kcal)600 kJ (140 kcal)
Fett20 g6,0 g
hvorav mettet fett4,1 g1,2 g
enumettet fett7,8 g2,3 g
flerumettet fett7,7 g2,3 g
Karbohydrat54 g16 g
hvorav sukkerarter*27 g8,1 g
Kostfiber4,0 g1,2 g
Protein15 g4,5 g
Salt**0,43 g0,13 g
Vitamin A350 μg100 μg
Vitamin D6,5 μg1,9 μg
Vitamin E7,0 mg2,1 mg
Vitamin C80 mg24 mg
Tiamin0,70 mg0,21 mg
Riboflavin0,50 mg0,15 mg
Niacin (NE)6,0 mg1,8 mg
Vitamin B60,40 mg0,12 mg
Folsyre45 μg14 μg
Vitamin B121,0 μg0,30 μg
Pantotensyre2,0 mg0,60 mg
Kolin100 mg30 mg
Natrium170 mg51 mg
Kalium850 mg250 mg
Klorid440 mg130 mg
Kalsium600 mg180 mg
Fosfor420 mg130 mg
Magnesium88 mg26 mg
Jern8,5 mg2,6 mg
Sink4,0 mg1,2 mg
Jod100 μg30 μg
* Inneholder kun naturlige sukkerarter fra råvarene
** Saltinnholdet består utelukkende av naturlig natrium fra råvarene

Til en porsjon grøt:

  1. Varm 1 dl vann til ca 60 °C og hell det i en skål.
  2. Tilsett 5 ss grøtpulver under omrøring.
  3. Rør til grøten har riktig konsistens. Sjekk at den har riktig temperatur og så er den klar til å spises.

Kan også tilberedes med kaldt vann.

Ca 5 ss grøt (30 g) til 1 dl vann.

For smaksporsjon: 2 1/2 ss grøtpulver + 3/4 dl vann

Tørt, mørkt og ikke over normal romtemperatur. Åpnet pose bør lukkes godt igjen og brukes innen 1 måned. Pakket i beskyttet atmosfære for å bevare kvalitet og smak.

Visste du at?

Jern er viktig...

... for å vokse, men også for barnets intellektuelle utvikling. Alle våre grøter er selvfølgelig jernberiket!

Les mer om vår grøt
Pin it
Hjem / Produkter / Fullkornsgrøt med Pære og Banan