Barnet fødes med et jernlager som brukes under den raske vektøkningen de første levemånedene. Når barnet starter å spise mat trenger jernlageret å fylles på gjennom å spise matvarer som er rike på jern. Helsedirektoratet anbefaler derfor jernberiket grøt. Jern bidrar dessuten til en normal utvikling av barnets intellekt.
Jern i morsmelk og i maten bidrar til:
- normal dannelse av blodets hemoglobin som transporterer oskygen i blodet
- en normal utvikling av barnets intellekt.
Barn mellom 6 måneder og 2 år har fortsatt et stort behov for jern via maten siden de vokser så raskt. Jernberriket grøt anbefales når små barn starter med tilleggskost og helt opp til 2 års alder, fordi det kan være vanskelig å få tilstrekkelig med jern fra vanlige matvarer.
Det er viktig med jern i maten, men det er også viktig at barnet kan ta opp og ivareta jernet på en bra måte. Faktorer som påvirker jernopptaket i tarmen er jernets løslighet - jo mer løselig desto bedre opptak og desto bedre ivaretas barnets jernbehov.
Semper har byttet til et mer løselig jern i grøtene som er bedre for sped- og småbarn. På denne måten kan barnets jernbehov ivaretas på en bedre måte, noe som er svært viktig for barnets helse og bidrar til den normale intellektuelle utviklingen.
Vil du vite mer om jern og Sempers grøt? Se våre forklarende filmer under
Les mer om informasjonskapsler
Lukk