Definisjon
"Ikke-fordøyelig matbestandeler som stimulerer vekst og/eller aktivitet av bakterier i fordøyelsessystemet på en fordelaktig måte for helsen”
Eksemper på prebiotika
Oligosakkarider
-Galaktooligosakkarider (GOS)
-Frutooligosakkarider (FOS)
Brystmelk er rik på oligosakkarider og er det fjerde største næringsstoffet i morsmelk, på nivå med protein
De fleste prebiotika er karbohydrater som inulin, betaglukan. Disse finnes naturlig i f.eks løk, artisjokk, havre.
Prebiotika kan også isoleres fra råvarer for bruk i næringsmidler, som f.eks GOS som utvinnes fra melkesukker/laktose.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre og tilpasse besøket. Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du bruk av informasjonskapsler. Du kan justere sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din slik at de ikke er tillatt.
Lukk
Lukk