Grøt er bra og næringsrik mat for alle, men særlig for barn i vekst. I Norge anbefales industriprodusert grøt til små barn fordi den inneholder ekstra vitaminer og mineraler. Lager du din egen grøt bør du tilsette frukt og bær.
Her får du tips om hvordan du kan lage grøten morsommere med variasjon for både store og små. Hvis du velger å tilsette frukt og grønnsaker – velg gjerne økologisk. Hvis du tilsetter fruktpure fra glass er råvarene kvalitetssikret. Råvarene i all barnemat inneholder, i motsetning til mange andre ferske og frosne produkter, svært lave nivåer med f.eks. plantevernmidler.
Fruktig grøt
Topp grøten med litt revet eple eller fruktpuré på glass som ikke inneholder sukker.
Grønn grøt
Bruk gjerne grønnsaker i grøten, noe som kan være en veldig bra introduksjon til grønnsaker. Bland inn litt kokt gulrot i den ferdige grøten eller tilsett revet gulrot.
Grøtlapper med banan
Bland en porsjon grøt. Mos en banan med gaffel og rør den inn i grøten. Hvis røren er tynn, tilsetter du litt ekstra grøtpulver. Ha litt rapsolje i pannen og stek lappene. Stekes på middels varme til røren er «størknet» og snu lappen og stek ferdig. Det tar litt tid, men den som venter på noe god – venter ikke forgjeves. Server med fruktpuré eller økologiske bær.
Regnbuegrøt
Legg lagvis grøt og frukt- og bærpuré i et glass eller bolle og det blir et morsomt mellommåltid.
Grøt til små mager
For barn som lett får forstoppelse, kan du tilsette litt sviskepuré på toppen av grøten. Det kan hjelpe mot treg mage. Blåbærpuré har motsatt effekt og kan hjelpe barn som lett blir løse i magen.
Tips! Mellommåltid på farten
Grøtpulveret kan godt blandes med kaldt vann hvis du er på farten og ikke har muligheten til å varme det opp. Ta med kaldt vann på en flaske eller varmt vann på termos og en porsjon grøtpulver i en plastbolle med lokk. Raskt og enkelt.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk