Økologisk eple- og bananpuré
fra 4 måneder
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologiske epler 2 stk.
Økologisk banan 2 stk.
Vann
Slik gjør du:
- Skrell eplene, fjern kjernehusene, og del dem i mindre biter.
- Ha eplene i en kjele og ha på litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke frukten. Kok til bitene er møre. Du kan også koke biten i vann i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder.
- Skrell bananene. Spar på kokevannet. Ha epler og banen i en hurtigmikser og kjør til det blir en jevn puré. Spe med litt av kokevannet om purèen er for tykk.
Økologisk eple- og pærepuré
fra 5 måneder
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologiske epler 2 stk.
Økologisk pære 1 stk.
Vann
Slik gjør du:
- Skrell epler og pærer, fjern kjernehusene, og del dem i småbiter.
- Ha epler og pærer i en kjele og ha på litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke frukten. Kok til bitene er møre. Du kan også koke fruktbiter i vann i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder.
- Du skal ikke helle av kokevannet. Bruk en stavmikser og kjør til passe konsistens. Tilsett mer vann hvis du synes at purèen er for tykk.
Eple, jordbær, bringebær og blåbær, 6 måneder
fra 6 måneder
Ingredienser (4-5 persjoner):
1 dl jordbær
1 dl bringebær
3 stk epler
½ dl blåbær
1 ts potetmel
Slik gjør du:
1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i mindre biter. Kok eplebitene møre i litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke eplene.
2. Ha kokte epler, blåbær, bringebær og jordbær i en kjøkkenmaskin og kjør til passe konsistens. Avkjøles.
3. Tilsett eventuelt 1 ts potetmel i mosen for å tykne konsistensen.
4. God appetitt!
TIPS: Topping på grøten, fyll til kake eller frys til verdens kanskje mest delikate is!
Fruktyoghurt
fra 8 måneder
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologiske ferskener (ferske eller frosne) 1,5 dl
Økologisk mild naturell yoghurt 1 dl
Økologisk eple (søt type) 1,5 dl
Økologisk banan 6 cm
Økologisk pære (søt type) 1,5 dl
Slik gjør du:
- Skrell epler og pærer, fjern kjernehusene og del i mindre biter.
- Ha alle frukten i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir en jevn purè. Bruk gjerne en stavmikser. (Hvis du ikke finner fersken, er fint med ferskenjuice eller -puré)
- Rør inn yoghurt og server.
Eple- og mangopuré
fra 8 måneder
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk eple 1 stk.
Økologisk mango 1 dl
Slik gjør du:
1. Skrell og hakk mangoen (eller kjøp frossen økologisk mango i biter)
2. Skrell eplene og fjern kjernehusene og del i mindre biter.
3. Ha frukten i en kjøkkenmaskin og kjør til passe konsistens. Bruk gjerne en stavmikser. Tilsett litt vann eventuelt til passe konsistens.
God appetitt!
Økologisk banan- og mangopuré
fra 8 måneder
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk mango 1 dl
Økologisk banan 1 stk.
Slik gjør du:
1. Skrell og del mango i mindre biter (eller kjøp frosne økologiske mangobiter)
2. Skrell bananen og ha frukten i en blender/foodprosessor. Eller bruk en stavmikser. Kjør til en jevn purè, og tilsett eventuelt litt vann til passe konsistens om nødvendig.
God appetitt!
Økologisk fruktpuré eple & solbær
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk eple 3 stk.
Økologiske solbær 1 dl ( frosne eller friske)
Økologisk potetmel 1 ts
Slik gjør du:
1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i mindre biter.
2. Ha epler og solbær i en gryte. Ha på litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke frukt og bær. Kokes møre.
3. Rør ut en teskje potetmel i ¼ dl kaldt vann og kok opp sammen med frukt og bær.
4. Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir en jevn purè. Bruk gjerne en stavmikser. Avkjøl og server.
Økologisk fruktpuré eple & bringebær
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk eple 3 stk.
Økologiske bringebær 1 dl
Slik gjør du:
1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i mindre biter.
2. Ha epler og bringebær (frosne eller ferske) i en gryte med litt vann. Vann skal bare så vidt dekke frukt og bær. Kokes møre.
3. For tykkere konsistens ønskes (krem): rør ut en teskje potetmel i ¼ dl kaldt vann og la det koke sammen med frukt og bær.
4. Ha alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn purè. Avkjøl og server.
Økologisk fruktpuré eple/fersken
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk eple 3 stk
Økologisk fersken 1 dl
Slik gjør du:
1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i mindre biter.
2. Ha epler og fersken i en gryte (frossen eller fersk) med litt vann. Vannet skal bare så vidt dekker frukten. Kokes møre.
3. Hvis tykkere konsistens ønskes, kan du røre inn 1 teskje potetmel i ¼ dl kaldt vann og la det koke sammen med frukten.
4. Ha alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn purè. Avkjøl og server.
Økologisk fruktpuré eple/jordbær
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk eple 3 stk.
Økologiske jordbær 1 dl
Slik gjør du:
1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i mindre biter.
2. Ha epler og jordbær (frosne eller ferske)i med litt vann i en gryte. Vannet skal bare så vidt dekker frukt og bær. Kokes møre.
3. Ha alt i en foodprosessor og kjør til en jevn purè. Avkjøl og server.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk