Økologiske poteter med laks og erter
Ingredienser (4–5) porsj:
Poteter 4 stk. mellomstore 5 dl
Vann 1 dl
Laks 100 g
Erter 0,5 dl
Sellerirot 1 dl
Tørket dill 2 ts
Sitronsaft 1 ts
Rapsolje 1 ts
Hvetemel 2 ss
Melk 0,5 dl
Hvit pepper 1/2 klype
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skjær 2 poteter i små biter og kok dem under lokk i 1 dl vann til de er møre. Mos dem i kokevannet.
- Skjær de andre 2 rå potetene og sellerirot i terninger på ca. ½ cm. Legg dem sammen i en gryte med 1,5 dl melk. Skru ned varmen når det begynner å koke og la putre med lokket på til bitene er møre. Rør hele tiden så det ikke brenner seg fast.
- Bland mel med ½ dl melk og rør inn i blandingen med rotgrønnsaker. Kok opp.
- Tilsett deretter erter, dill, sitronsaft og rapsolje. Rør om.
- Bland til slutt disse to rettene. Skjær laksen i små biter og ha den i gryten og la trekke i et minutt eller to. Spe med litt melk eller vann til ønsket konsistens. Servere med passende temperatur for små munner.
Organisk spaghetti, tomat og mozzarella
Ingredienser:
Pasta 2 dl
Gulrot 1 dl
Hermetiserte knuste tomater 1 dl
Løk 1 liten
Mozzarella 45 g
Rød paprika ½ (30 g)
Melk 1,5 dl
Gulost 25 g
Maizena/hvetemel 1 ts
Rapsolje 1 ss
Basilikum 1 klype
Oregano 1 klype
Vi anbefaler å fortrinnsvis bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og hakk gulrot, gul løk og paprika i små biter. Ha de i en gryte sammen med knuste tomatene og lite vann. Vannet skal bare så vidt dekker grønnsakene. Kok til bitene er møre. Krydre med en klype oregano og hakket basilikum.
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Bland maisenna/hvetemel i ½ dl melk. Rør inn blandingen og resten av melken i grønnsaksblandingen. La småkoke under omrøring så det ikke brenner seg.
- Tilsett rapsolje. Hakk mozzarella og gulost, tilsett osten under omrøring. Kjør med stavmikser til passe konsistens.
- Tilsett kokt pasta i sausen og kjør deretter hele retten raskt med en foodprosessor/ stavmikser til retten har passe store biter. Avkjøl og server med passe temperatur for små munner.
Pasta med kjøttsaus
Ingredienser (4–5) porsj:
Gulrot 2,5 dl
Kjøttdeig 13 % 80 g
Skåldede tomater 2 dl
Sellerirot 1,25 dl
Pastastjerner 1 dl
Løk 1/2 liten
Rapsolje 1 ss
Malt timian 1 klype
Oregano 1 klype
Sort pepper 1 klype
Vi anbefaler at du fortrinnsvis bruker økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk gulrot, gul løk og rotselleri. Ha det i en kasserolle.
- Hell på knuste tomatene og kok opp under lokk.
- Kok pasta som anvist på pakken. Bruker du spaghetti eller annen pasta med større biter, deler du dem i passe store biter.
- Tilsett storfekjøtt, krydder og grønnsakene og kok til grønnsakene er møre. Tilsett rapsolje.
- Bruk en stavmikser eller foodprosessor for å få riktig konsistens.
- Serveres med pasta med passe spisetemperatur.
Ris med biff stroganoff
Ingredienser (4–5) porsj:
Skåldede tomater 3 dl
Kjøttdeig 13 % 100 g
Gulrot 1,25 dl / 10 cm
Løk 1/2 liten
Langkornet parboiled ris 0,5 dl
Rapsolje 1 ss
Melk 4 dl
Timian 1 klype
Hvit pepper 1/2 klype
Hvetemel 2 ts
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
-
Skrell og hakk gulrot og gul løk. Kok deretter med melk og krydder og storfefarse i de skåldede tomatene til grønnsakene er møre.
-
Kok risen som anvist på pakken.
-
Bland inn 2 ts hvetemel i ¼ dl vann og rør det inn i gryten med kjøtt og grønnsaker. Kok opp en gang til.
-
Tilsett olje og bland i foodprosessor for å få en gryte med passende store stykker.
-
Server ris og gryte sammen med passe temperatur for små munner.
Grønnsaksgryte med ris
Ingredienser:
Gulrot, finhakket 100 g
Potet i terninger 1 dl
Fullkornsris 1 dl
Hakket løk ½ dl
Melk 1 dl
Hermetiserte knuste tomater ½ dl
Kokosflak ½ dl
Rapsolje 1 ss
Mel av fullkornsris 1 ss
Koriander 1 klype
Spisskummin 1 klype
Ingefær 1 klype
Gurkmeie 1 klype
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
1. Skrell og hakk gulrøtter, poteter og løk. Kokes lett i en gryte sammen med knuste tomater og melk til grønnsakene er møre.
2. Rør inn krydder og olje. Tilsett mel og la gryten få et oppkok under omrøring.
3. Kok ris som anvist på pakken.
4. Dryss kokosflak over grønnsakene, bland hvis du ønsker en jevnere konsistens. Servers sammen med ris med passe temperatur for små munner.
Poteter med torsk
Ingredienser for 4-5 personer:
Torskefilet, benfri 100 g
Potet, middels størrelse 3 st
Gulrot ½ dl
Rapsolje 1 tsk
Pasternakk ½ dl
Løk ½ dl
Sitronsaft 1 ss
Dill 1 klype
Hvit pepper 1 klype
Alle ingrediensene forutsetter økologiske råvarer.
Slik gjør du:
1. Skjær poteter, rotfrukter og løk i små terninger. Ha grønnsakene, melk og vann i en gryte. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Kok opp under omrøring til de er møre og mos dem deretter i kokevannet.
2. Kok torskefilet og skjær den i små biter som du blander inn i rotfruktmosen.
3. Tilsett sitronsaft og rapsolje og deretter litt dill og hvit pepper.
4. Serveres med passe temperatur. God appetitt!
Flygende Donald med ris, skinke og banan
Ingredienser for 4-5 personer:
Malt eller finhakket usaltet skinke 100 g
Gulrot 10 cm
Ris (parboiled) ½ dl
Hermetisk knuste tomater ½ dl
Fløte ½ dl
Rød paprika 35 g
Most banan 3 ss
Hvetemel 2 ts
Smør 1 ss
Finhakket løk 1 ss
Sort pepper 1 klype
Alle ingrediensene forutsetter økologiske råvarer.
Slik gjør du:
1. Skrell og hakk gulrot og løk. Ha grønnsakene, fløte, knuste tomater, paprika og skinke i en gryte og kok under omrøring til grønnsakene er møre.
2. Kok risen som anvist på pakken.
3. Bland 2 ts hvetemel i ¼ dl vann og rør inn i gryten. Gi retten et oppkok og rør inn en spiseskje smør.
4. Mos og tilsett banan og kjør med en stavmikser/ foodprosessor til passe konsistens. Smak til med pepper.
5. Server risen til gryten med passe spisetemperatur for små munner.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk