Økologisk gulrot- og potetmos
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk gulrot 2,5 dl
Økologisk potet 2,5 dl
Økologisk rapsolje 1 ss
Vann
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske matvarer.
Slik gjør du:
1. Vask og skrell gulrøtter og poteter og skjær dem i store biter. Legg dem i en kjele med vann som så vidt dekker rotfruktene og la dem koke under lokk i ca. 15 minutter (eller til bitene er møre).
2. Ta vare på 0,5 dl av kokevannet.
3. Tilsett rapsolje og miks eller press de kokte rotfruktene sammen med kokevannet. Bland til konsistensen er glatt og fin, men ikke for lenge – da blir det lett klissete. Server med en passe temperatur for små barnemunner.
Økologisk pastinakk- og potetmos
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Økologisk pastinakk 2,5 dl
Økologisk potet 2,5 dl
Økologisk rapsolje 1 ss
Vann
Slik gjør du:
- Vask og skrell pastinakk og poteter og skjær dem i store biter. Legg dem i en kjele med vann som så vidt dekker rotfruktene og la dem koke under lokk i ca. 15 minutter (eller til bitene er møre).
- Ta vare på 0,5 dl av kokevannet.
- Mos de kokte rotfruktene sammen med kokevannet. Mos til konsistensen er glatt og fin. Tilsett vann for å få konsistensen du ønsker.
- Tilsett olje og server når mosen er avkjølt til passe temperatur for en liten barnemunn.
Les mer om informasjonskapsler
Lukk