Økologiske pastastjerner i kjøttsaus
Ingredienser (4 porsjoner):
Gulrot 2,5 dl
Hermetiske tomater 3 dl
Karbonadedeig 80 g
Sellerirot 1 dl
Pastastjerner 1,5 dl
Gul løk 0,5 dl
Rapsolje 1 ss
Oregano 1 klype
Hvit pepper 1 klype
Jodberiket salt 1 klype
Alle ingrediensene forutsetter økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk gulrot, gul løk og rotselleri. Ha det i en gryte.
- Tilsett tomater og vann. Vannet skal så vidt dekke rotfruktene. Kok opp.
- Kok pasta som anvist på pakken. Hvis du bruker pasta i større biter, klipper du bare opp kokt pastaen til passe størrelse.
- Ha i karbonadedeigen og krydder i gryta og kok til grønnsakene er møre. Tilsett rapsolje.
- Bruk en stavmikser eller foodprosessor for å lage passe konsistens.
- Rør sammen pasta og saus, og server med spisetemperatur for små munner.
Økologisk tomat og basilikumpasta
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Hermetiske tomater 2,5 dl
Gulrot 2,5 dl
Pasta (tørr) 1,5 dl
Løk 1 liten
Pastinakk 0,75 dl
Ost 25 g
Melk 1 dl
Rød paprika 25 g
Rapsolje 1 ss
Basilikum 1 ts
Maisenna/hvetemel 1 ts
Jodberiket salt 1 klype
Presset hvitløk knapt 1/2 fedd
Timian 1 ts
Sort pepper 1 krm
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk gulrøtter og pastinakk. Ha det i en kjele med knuste tomater og tilsett lite vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Kok opp og la det koke til grønnsakene begynner å bli møre.
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Finhakk gul løk og paprika og ha det i gryten med tomater og rotfrukt. Press hvitløk og smak til med basilikum, salt, timian og sort pepper. La det småkoke på svak varme til alle ingrediensene er møre.
- Rør ut maisenna/hvetemel i ¼ dl melk og ha det i gryta, rør av og til. Kok opp og rør inn resten av melken og tilsett kokt pasta.
- Bruke en stavmikser og kjør til du får ønsket konsistens på maten.
- Finriv osten og rør den inn i maten. Serveres med passe temperatur for små munner.
- For å slippe å kaste så mye mat anbefaler vi å frys ned passe porsjoner i egnet emballasje.
Økologisk ris med torsk
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Hermetiske tomater 1,5 dl
KRAV-merket torsk 100 g
Gulrot 1 dl
Parboiled ris (tørr) 0,5 dl
Potet 1 liten
Løk 1/2 liten
Hermetisk mais 0,5 dl
Rapsolje 2 ss
Paprika 0,25 dl
Maisenna/hvetemel
Dill 2 klyper
Sitronsaft - noen dråper
Jodberiket salt 1/2 klype
Hvit pepper 1/2 klype
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og del poteter, gulrøtter, paprika og gul løk i store biter. Kok alt under lokk med tomater og litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Kok til rotfruktene er møre.
- Kok risen som anvist på pakken.
- Krydre retten. Del torsken i terninger og tilsett torsk og sitronsaft og la det småkoke i ca. 1 minutt. Bruk en stavmikser/ foodprosessor om nødvendig for å få passe store biter og konsistens.
- En ts maisenna og olje blandes ut i ¼ dl vann, rør det så inn i retten. Gi et oppkok. Tilsett maiskorn og ris.
- Serverer retten med spisetemperatur.
- For å slippe å kaste så mye mat anbefaler vi å fryse ned passe porsjoner i egnet emballasje.
Pastaringer med kylling og grønnsaker (1 år)
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Hermetiske tomater 1 dl
Kyllingkjøttdeig 80 g
Gulrot 1,5 dl /11 cm
Pastaringer eller annen pasta 1 dl
Hermetisk mais 0,5 dl
Gul løk 1/2 liten
Pastinakk 0,5 dl
Rapsolje 2 ss
Maisenna
Hvitløk 1/2 fedd
Paprikapulver 1/2 klype
Jodberiket salt 1/2 klype
Spisskummen 1/2 klype
Sort pepper 1/2 klype
Vann
Vi anbefaler fortrinnsvis å bruke økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell og del opp gulrøtter, pastinakk og gul løk i store biter. Kok grønnsaker, kylling, presset hvitløk, krydder, tomatene og litt vann i en gryte med lokk. Vannet skal bare d så vidt bare dekke ingrediensene.
- Kok pasta som anvist på pakken. Hvis du ikke finner pastaringer, går det bra med annen typer pasta. Bare sørg for at bitene er passe store for et lite barn.
- Hell av vannet i en skål. Lagre det til senere!
- Tilsett olje i retten og kjør med stavmikser/ foodprosessoren til en passende konsistens. Tilsett deretter maiskorn. Tilsett en ts maisenna utrørt i ¼ dl vann. Hvis du trenger mer væske bruker du kokevannet som du tok vare på fra kokingen.
- Server pasta sammen med gryteretten med passe spisetemperatur for små munner.
- For å slippe å kaste så mye mat anbefaler vi å fryse ned passe porsjoner i egnet emballasje
Lasagne, laks og brokkoli
Ingredienser (4–5 porsjoner):
Brokkoli 1 dl
Laks 80 g
Pasta 50 g
Gul løk 1/2 liten
Sellerirot 0,75 dl
Fløte 0,5 dl
Revet ost 30 g
Maisenna/hvetemel 1 ts
Melk 2 dl
Dill 1/2 klype
Rapsolje 1 ss
Presset sitron, noen dråper
Jodberiket salt 1/2 klype
Sort pepper 1/2 klype
Vann
Vi anbefaler at du fortrinnsvis bruker økologiske råvarer.
Slik gjør du:
- Skrell sellerirot og gul løk og hakk i små terninger. Ha det i en gryte sammen med hakket brokkoli, krydder (vent med dill) og litt vann. Vannet skal bare så vidt dekke grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre.
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Rør inn melet i melken og rør det inn i gryteretten. Ha i fløte. La det koke opp under omrøring. Tilsett små biter med laks og finhakket dill. La det småkoke i ca. 1 minutt.
- Rør inn pasta og olje i retten og rør inn osten samt noen dråper sitronsaft. Ønsker du finere konsistens, kan du bruke stavmikser. Serveres med spisetemperatur for små munner.
- For å slippe å kaste så mye mat anbefaler vi å fryse ned passe porsjoner i egnet emballasje
Les mer om informasjonskapsler
Lukk