Gluten er noe som bør introduseres sakte, og helst mens barnet fortsatt ammes. Her kan du lære mer om hvordan du introdusere gluten på en god måte.
Hva er gluten
Gluten er et protein som finnes i våre vanligste kornslag som hvete, bygg og rug. ( Havre inneholder ikke gluten, men siden forskjellige kornslag ofte behandles på samme mølle kan det f.eks. være hvetestøv i havregryn).
Begynne å gi gluten
Det er anbefalt å gi barnet ditt små mengder gluten mens det fortsatt ammes, siden det er mye som tyder på at det kan redusere risikoen for å utvikle glutenintoleranse. Senest ved 6 måneders alderen og aller tidligst ved 4 måneder, bør du begynne å gi barnet litt mat med gluten i.
Hvordan starte? For eksempel kan barnet i starten få små smaksopplevelser med gluten et par ganger i uken. Ikke mye, men et par brødsmuler eller en liten skje grøt. Gradvis økes mengden langsomt. Det er spesielt viktig å begynne langsomt med gluten hvis du av en eller annen grunn ikke ammer.
Glutenintoleranse er ikke så vanlig hos spedbarn, men har du spørsmål om mat og kosthold, kontakt helsesøster.
Lukk